1 minúta
Jemná domáca roláda s mascarpone a ovocím
Čo budeme potrebovať?
Korpus:
- 6 vajec
- 125 g kryštálový cukor
- 30 g olej
- 110 g polohrubá múka
- ½ prášku do pečiva
Marhuľový džem na potretie
Krém:
- 300 g mascarpone
- 300 g smotana na šľahanie
- 100 g práškový cukor
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej. Polohrubú múku premiešame s práškom do pečiva. Do žĺtok postupne primiešavame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Rozotrieme na plech a dáme piecť na 180°C. Upečený korpus ešte teplý zrolujeme a necháme vychladnúť.
Krém:
Mascarpone, smotanu a práškový cukor vyšľaháme do tuha. Do misky si odložíme 4 lyžice krému na potretie vrchu rolády. Korpus natrieme marhuľovým džemom, krémom, poukladáme čerstvé, na kocky nakrájané ovocie a zrolujeme. Vrch potrieme krémom a posypeme pečenými mandľovými lupienkami.
Zdroj: YouTube
Komentáre